Stallen opruwen

 

Zoekt u een specialist op het gebied van stallen opruwen? Een bedrijf dat snel kan schakelen en met u meedenkt? Neem dan eens contact op met Betonboorbedrijf Jakobs, uw specialist als het gaat om stallen opruwen.

Wat is het opruwen van een stal?

U als agrariër of ondernemer in de agrarische sector hoeven wij vast niet uit te leggen wat opruwen is. U zult het ongetwijfeld herkennen als uw stal betonroosters of een betonvloer heeft. Sommige delen van deze vloer zijn glad geworden. Dit komt door intensief gebruik en de belasting van de betonnen vloer. De toplaag sluit en de vochtige ondergrond zorgt ervoor dat de rooster glad worden.

Gladde vloeren impact op gezondheid en welzijn veestapel.

Het zal u niet verbazen dat gladde betonroosters of betonvloeren impact hebben op de gezondheid en het welzijn van uw veestapel. Koeien kunnen vaak uitglijden wat onherstelbare gewrichtsschade en/of klauw problemen kan veroorzaken. Door onvoldoende grip kunnen de koeien minder natuurlijk gedrag vertonen en kunt u bijvoorbeeld slechter tochtigheid waarnemen. De angst voor een terugkerende valpartij weerhoudt de dieren ervan om over de roosters te lopen en ook minder gemakkelijk voer opnemen. Dit heeft een direct gevolg voor de melkproductie en opbrengst.

Waarom betonroosters of betonvloeren opruwen?

De roosters zijn ondanks de slijtage aan de toplaag vaak nog prima in orde en kunnen nog lang mee. Vervangen is daarom niet altijd direct nodig en door het opruwen van betonroosters of betonvloeren verlengt u de levensduur hiervan. Ook lost u het probleem van uitglijden van uw veestapel met alle gevolgen van dien snel op.

Hoe werkt het opruwen van betonroosters en betonvloeren?

Betonboorbedrijf Jakobs gebruikt voor het opruwen een elektrisch aangedreven machine die voorzien is van diamantschijven. Er worden in de dwarsrichting van de roosters smalle sleuven geslepen. Deze sleuven zorgen ervoor dat er beter vocht wordt afgevoerd van de roosters en creëert extra grip. De diepte is variabel in te stellen.

Vrijblijvende offerte opruwen?


Geen vee meer wat uitglijdt? Betonboorbedrijf Jakobs maakt graag een vrijblijvende offerte voor het opruwen van uw stalrooster of betonvloer. U kunt een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Doordat Betonboorbedrijf Jakobs een klein bedrijf is, kunnen wij de prijzen voor u aantrekkelijk houden.

Contact Betonboorbedrijf Jakobs

Heeft u vragen over het opruwen van uw betonrooster of wilt u dat Erik Jakobs langskomt om uw vloer te beoordelen? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op via ons mobiele nummer 06-55158364.

Betonboorbedrijf Jakobs garandeert u kwaliteit, specialisme en betrouwbaarheid.

  • Opruwenstallen
  • Stalopruwen

 

 

logo

 

Specialist in boren, zagen en slopen

 

Postadres:
Beekpunge 71
7761 KC Schoonebeek

Bezoekadres:
Dwarsakker 13
7761 PW Schoonebeek

T: 0524 - 53 43 13
M: 06 - 55 158 364
info@betonboorbedrijfjakobs.nl

Contact

Neem snel contact met ons op voor een offerte.

Back to top